CONDITII GENERALE

CONDIȚII GENERALE

 

I. INFORMAŢII DE BAZĂ

1. OBIECT

Acest document reprezintă condițiile generale ale magazinului online refex.ro/re-fex.com care reglementează condițiile de utilizare a magazinului online refex.gr încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu Vânzătorul, politica privind cookie-urile și politica privind datele personale.

2. DATE VÂNZĂTORULUI

2.1. Reflex Fashion OOD este o societate cu răspundere limitată înregistrată în Registrul Comercial al Agenției de Regitratură de pe lângă Ministerul Justiției sub numărul UIC 205509423, cu sediul social și administrativ: Bulgaria, districtul Plovdiv, municipiul Plovdiv, cod poștal 4000, raion Severen, strada Nikola Belovezhdov № 47 și nr. de TVA în Bulgaria: BG205509423.

2.2. „Reflex Fashion” OOD – oraș Plovdiv administrează magazinul electronic refex.ro /re-fex.com situat pe domeniu refex.ro/re-fex.com, (numit „Site/ Site-ul” pe scurt). „Reflex Fashion” OOD – oraș Plovdiv va fi chemat pe scurt sub Reflex Fashion.

2.3. Puteți contacta Reflex Fashion la adresa de mai sus, la numărul de telefon 0316300083, prețul de apel conform planului dvs. de abonament, la adresa de e-mail: info@refex.ro sau prin formularul de contact furnizat pe site.

3. DEFINIȚII

3.1. Cumpărător - o persoană fizică în vârstă de 18 ani sau peste, o persoană juridică sau altă entitate juridică care creează un profil pe Site, plasează o comandă și încheie un contract de vânzare-cumpărare de la distanță.

3.2 Vânzător - „Reflex Fashion” OOD – oraș Plovdiv, numit pe scurt Reflex Fashion.

3.3. Site - magazinul electronic găzduit pe adresa web refex.ro/re-fex.com și subdomeniile sale

3.4. Utilizator - orice persoană fizică cu vârsta peste 16 ani sau o persoană juridică sau altă entitate juridică care s-a înregistrat pe site și care prin finalizarea procesului de creare a unui cont și-a dat consimțământul pentru anumite clauze din secțiunea Termeni și condiții generale a site-ului.

3.5. Profil - o secțiune a Site-ului, formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă, care permite Cumpărătorului să trimită o Comandă și care conține informații despre Cumpărător / Utilizator și istoricul unora dintre acțiunile sale pe Site (Comenzi, tranzacții etc.). Utilizatorul este responsabil și garantează că toate informațiile introduse în profil sunt corecte, complete și actualizate.

3.6. Produse dorite - o secțiune de pe Site care permite Cumpărătorului / Utilizatorului să își creeze propriile liste de Bunuri și Servicii pe care doresc să le monitorizeze în legătură cu posibilele achiziții, utilizând serviciul oferit de Vânzător pentru a monitoriza Bunuri și Servicii prin primirea de Mesaje comerciale din partea lui.

3.7. Coș - o secțiune a Site-ului care permite Cumpărătorului / Utilizatorului să adauge Bunuri sau Servicii pe care dorește să le cumpere în momentul adăugării lor sau într-o etapă ulterioară;

3.8 Comandă - un document electronic care reprezintă o formă de comunicare între Reflex Fashion și Cumpărător, prin care Cumpărătorul declară lui Reflex Fashion, prin intermediul Site-ului, intenția sa de a cumpăra Bunuri de pe Site.

3.9. Produs (e) / Serviciu (e) - orice produs sau serviciu localizat pe Site, inclusiv produsele și serviciile menționate în Comandă, care sunt furnizate de Vânzător ca urmare a încheierii unui contract.

3.10. Contract - este un contract încheiat de la distanță între Vânzător și Cumpărător pentru cumpărarea și vânzarea de Bunuri prin intermediul Site-ului, o parte integrantă a acestuia fiind condițiile generale actuale de utilizare a Site-ului.

3.11. Cuprins

• toate informațiile de pe Site care sunt accesibile printr-o conexiune cu Internet și utilizarea unui dispozitiv conectat la Internet;

• conținutul oricărui mesaj din partea Cumpărătorului către Vânzător, trimis prin mijloace electronice și / sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

• orice informații furnizate, în orice mod, de către un angajat / asociat al Reflex Fashion Cumpărătorului prin mijloace electronice sau prin alte mijloace pentru transmiterea la distanță;

• informațiile legate de Bunuri și / sau tarifele aplicate de către Vânzător într-o anumită perioadă de timp;

• informațiile referitoare la Cumpărători și legate de Bunuri și / sau tarifele aplicabile de la terți, cu care Vânzătorul a încheiat într-o anumită măsură acorduri de parteneriat;

• date despre Vânzător.

3.12. Mesaje comerciale - orice tip de mesaj trimis prin canale de comunicații electronice (cum ar fi e-mail, SMS, web push etc.), conținând informații generale și tematice, informații despre produse similare sau adecvate achiziționate, informații despre oferte sau promoții, informații în ceea ce privește Bunurile și Serviciile adăugate în secțiunea Profil, secțiunea Coș, secțiunea sau în secțiunea Produse dorite, precum și alte comunicări comerciale, cum ar fi cercetarea pieței și a consumatorilor.

3.13. Tranzacție - acțiunea Reflex Fashion de rambursare a sumei plătite de Cumpărător ca urmare a anulării, rezilierii, refuzului sau neîncheierii unui contract de vânzare prin intermediul Site-ului, efectuată numai prin transfer bancar.

3.14. Specificații - toate caracteristicile și / sau descrierile mărfurilor, așa cum sunt indicate în descrierea lor.

II

TERMENI DE UTILIZARE

1. CADRU GENERAL

1.1. Termenii și condițiile generale ale Reflex Fashion sunt obligatorii pentru toți Cumpărătorii / Utilizatorii Site-ului.

1.2. Orice utilizare a Site-ului înseamnă că ați citit cu atenție termenii și condițiile generale și ați acceptat să le respectați necondiționat.

1.3. Reflex Fashion își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenii Generali ai Site-ului pentru a reflecta orice schimbări în modul în care funcționează magazinul electronic și termenii sau orice modificare a cerințelor legale. Termenii și condițiile generale pot fi contrari utilizatorilor / cumpărătorilor din momentul publicării lor pe site. În cazul unei astfel de modificări, vom publica pe Site versiunea modificată a condițiilor generale, prin urmare vă rugăm să verificați periodic conținutul acestor condiții generale.

1.4. Dacă oricare dintre prevederile acestor termeni generali de utilizare a Site-ului se dovedește a fi invalidă sau inaplicabilă, indiferent de motiv, aceasta nu implică invaliditatea sau inaplicabilitatea celorlalte prevederi.

1.5. Este posibil ca din cauza unei erori tehnice sau a unei omisiuni în informațiile furnizate pe site să existe inexactități, din cauza cărora Reflex Fashion specifică faptul că imaginile produselor sunt ilustrative și orientative, respectiv produsele livrate pot diferi de imagini.

1.6. Datorită spațiului limitat și a structurii consistente a informațiilor, descrierile produselor pot fi uneori incomplete.

1.7. Toate bunurile, inclusiv cele din promoție / reducere, sunt vândute și livrate până la epuizarea cantităților, chiar dacă acest lucru nu este specificat în mod explicit pe site.

1.8. Site-ul poate conține linkuri către alte site-uri. Reflex Fashion nu este responsabil pentru politicile de confidențialitate ale site-urilor web pe care nu le administrează, precum și pentru alte informații conținute în acestea.

2. ÎNCHEIEREA UNUI CONTRACT

2.1. Cumpărătorul își declară dorința de a comanda și cumpăra Bunuri prin intermediul Site-ului prin plasarea unei Comenzi electronice sau telefonice și care este înregistrată de el însuși sau de un angajat al Reflex Fashion în numele său.

2.2. Reflex Fashion trimite Cumpărătorului o notificare pentru înregistrarea Comenzii în sistem, care nu are sens să o accepte, să o confirme sau să se angajeze să o îndeplinească. Această notificare este făcută de Reflex Fashion în format electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Vânzătorul are dreptul de a nu livra o parte sau toate Produsele Comenzii din diferite motive obiective, inclusiv, dar fără a se limita la epuizarea stocului lor. În toate cazurile, Reflex Fashion notifică Cumpărătorul prin e-mail sau telefon. În această situație, responsabilitatea exclusivă a Vânzătorului este de a returna orice sumă primită în prealabil pentru Produs.

2.4. Contractul de vânzare - cumpărare la distanță dintre Vânzător și Cumpărător este considerat încheiat la momentul primirii notificării de către Cumpărător la e-mailului său sau prin apelul angajatul nostru că Produsul din Comandă este gata pentru expediere.

2.5. Contractul de vânzare - cumpărare încheiat între Cumpărător și Vânzător constă din acești termeni și condiții generale și din eventualele acorduri suplimentare dintre aceștia.

2.6 Contractul este considerat reziliat după acceptarea și plata bunurilor de către Cumpărător.

 

3. POLITICA DE VÂNZARE ONLINE

3.1. Accesul la Site în scopul înregistrării unei Comenzi este permis oricărui Utilizator.

3.2. Reflex Fashion își rezervă dreptul, la propria sa discreție, de a restricționa accesul oricărui utilizator / cumpărător la executarea unei comenzi dacă consideră că acest lucru ar fi în detrimentul Reflex Fashion în vreun fel. În această situație, Cumpărătorul are dreptul să contacteze Departamentul de Servicii Clienți la numar de telefon-0316300083 pentru a fi informat despre motivele care au condus la aplicarea măsurilor de mai sus. Reflex Fashion nu este responsabil pentru daunele pe care Cumpărătorul le-a suferit sau le poate suferi ca urmare a acestei decizii, indiferent de corectitudinea sau validitatea acesteia.

3.3. Comunicarea cu Vânzătorul se poate face prin contact direct cu acesta sau prin modalitățile de contact indicate pe Site.

3.4. În cazul unui trafic neobișnuit de mare pe Internet, Reflex Fashion își rezervă dreptul de a solicita clienților să introducă manual codurile de validare de tip captcha, pentru a proteja informațiile publicate pe site.

3.5. Reflex Fashion poate publica informații publicitare sau promoționale despre Bunuri și / sau Servicii pentru promoțiile sale pe Site, pentru o anumită perioadă de timp.

3.6. Toate prețurile Bunurilor de pe site sunt finale, publicate în lei (RON)

3.7. În cazul plăților online sau bancare, Vânzătorul nu va fi răspunzător pentru niciun cost legat de taxe, comisioane sau alte plăți suplimentare efectuate de Cumpărător sau banca sa în legătură cu tranzacția în sine și în cazurile de schimb valutar aplicate de banca care a emis cardul clientului în cazurile în care moneda este diferită de RON. Plata cu cardul către Reflex Fashion este acceptată ca plată internațională de către băncile din România și în conformitate cu regulile acestora pentru lucrul cu carduri și plăți cu cardul în acest tip de tranzacții, unele bănci percep taxe suplimentare. Același lucru se aplică tranzacțiilor pe care Reflex Fashion le face către Cumpărător, indiferent dacă face acest lucru în legătură cu rambursarea oricărei plăți către acesta sau din orice alt motiv. Costurile asociate cu astfel de plăți sunt exclusiv pe cheltuiala Cumpărătorului.

3.8. Toate imaginile postate pe site au scopul unic de a oferi o idee despre tipul de produs oferit, nu de a-l prezenta corect. În consecință, unele dintre imaginile Produselor de pe site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia etc.) pot să nu corespundă cu aspectul Produsului respectiv. Vânzătorul nu va fi răspunzător pentru astfel de discrepanțe.

4. COMANDĂ

4.1. Cumpărătorul poate plasa Comenzi pe Site prin adăugarea Produselor dorite pentru Achiziții, urmând pașii specificați pe Site pentru finalizarea și trimiterea Comenzii respective.

4.2. Orice Bunuri adăugate în Coș pot fi achiziționate, dacă sunt disponibile. Adăugarea mărfurilor în coș fără finalizarea comenzii nu duce la înregistrarea comenzii și salvarea automată a mărfurilor.

4.3. Prin confirmarea comenzii, Reflex Fashion confirmă livrarea doar a unuia dintre bunurile respective în comanda înregistrată. Restul pieselor din modelul de produs în cauză vor fi confirmate sau respinse suplimentar în funcție de cantitățile disponibile.

4.4. Cumpărătorul se angajează și este responsabil pentru toate datele furnizate către Reflex Fashion în legătură cu Comanda pentru a fi adevărate, complete și corect la data trimiterii comenzii.

4.5. Prin trimiterea comenzii, Cumpărătorul permite Reflex Fashion să îl contacteze în orice mod posibil, atunci când acest lucru este necesar în legătură cu comanda sau Contractul încheiat.

4.6. Vânzătorul are dreptul de a refuza să îndeplinească (anula) Comanda făcută de Cumpărător, pentru care va notifica acesta ulterior. Anularea comenzii nu implică nicio responsabilitate sau obligație ulterioară a oricărei părți față de cealaltă în legătură cu aceasta și, prin urmare, niciuna dintre ele nu are dreptul să solicite despăgubiri celeilalte pentru anularea acesteia în următoarele cazuri:

• neacceptarea de către banca emitentă a Cumpărătorului a tranzacției pentru plata online;

• efectuarea tranzacției bănești, care nu duce la primirea de fonduri în contul Vânzătorului pentru plăți online;

• datele furnizate de Cumpărător pe Site sunt incomplete și / sau incorecte;

• Vânzătorul a făcut trei încercări nereușite de a livra Produsul comandat de Cumpărător.

5. CONFIDENȚIALITATE

5.1. În conformitate cu Legea privind protecția datelor cu caracter personal, utilizatorul are dreptul de a accesa propriile sale date cu caracter personal, pe care le-a introdus sau au devenit disponibile pentru Reflex Fashion atunci când le utilizează pe site, precum și pentru a corecta aceste date cu caracter personal.

5.2. Prin acceptarea acestor termeni și condiții, Utilizatorii care au înregistrat un nume de utilizator și o parolă sunt de acord în mod expres că Datele personale furnizate de aceștia (inclusiv numele de utilizator și parola selectate) vor fi procesate de către Reflex Fashion în mod electronic la livrarea bunurilor sau serviciilor comandate și, dacă este necesar în ajutorul unui angajat al Reflex Fashion.

5.3. Reflex Fashion informează în mod explicit că Datele personale furnizate de Utilizator nu sunt furnizate unor terțe părți în scopuri publicitare și / sau promoționale.

5.4. Utilizatorul primește numele de utilizator dorit (în cazul în care nu este întrebuințat de un utilizator deja înregistrat) și o parolă pentru accesul la toate serviciile de pe Site după finalizarea procesului de înregistrare. Utilizatorul este obligat să depună toate grijile și să ia măsurile necesare care sunt în mod rezonabil necesare pentru a-și proteja parola, precum și pentru a nu dezvălui parola terților și pentru a notifica imediat Reflex Fashion în caz de acces neautorizat, precum și în caz de probabilitate și suspiciune, El poartă responsabilitatea și riscul pentru protecția parolei sale, precum și pentru toate acțiunile, care sunt efectuate de el sau de o terță parte prin utilizarea parolei sale.

5.5. În cazul pierderii (uitării) parolei și a unei cereri explicite de către Utilizator, Reflex Fashion se obligă să trimită una nouă la adresa de e-mail de la înregistrare.

5.6. Reflex Fashion nu va fi răspunzător pentru daunele sau pierderile suferite din cauza nerespectării prevederilor acestei secțiuni.

5.7. Toate datele furnizate voluntar de către Utilizator și alte informații necesare pentru identificarea acestuia în procesul de utilizare a site-ului web sunt stocate, prelucrate și utilizate de Reflex Fashion în scopul menținerii anumitor funcționalități ale serviciilor oferite și în scopul informării sau publicității produselor. și servicii.

5.8. Utilizatorul are dreptul să își retragă consimțământul pentru prelucrarea datelor sale personale în orice moment. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării bazate pe consimțământ înainte de retragerea acestuia. Utilizatorul poate solicita retragerea consimțământului său pentru prelucrarea datelor sale personale prin formularul de retragere, prin e-mail către comerciant sau printr-o notificare scrisă trimisă prin poștă.

5.9. După înregistrarea pe site, Utilizatorul are dreptul de a accesa datele cu caracter personal prelucrate de Reflex Fashion, precum și informații despre care dintre datele sale personale sunt prelucrate. Utilizatorul are dreptul să-i ceară lui Reflex Fashion să corecteze datele personale inexacte legate de el fără întârziere nejustificată.

5.10. Utilizatorul are dreptul de a solicita de la Reflex Fashion să șteargă fără întârziere datele cu caracter personal legate de acesta, iar Reflex Fashion are obligația de a șterge fără întârziere datele cu caracter personal atunci când sunt îndeplinite condițiile art. 17 din Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46 / CE (denumit în continuare Regulamentul general privind protecția datelor).

5.11. Utilizatorul are dreptul de a solicita de la Reflex Fashion să limiteze prelucrarea datelor sale personale în condițiile art. 18 din Regulamentul general privind protecția datelor.

5.12. Utilizatorul are dreptul să primească Datele cu caracter personal care îl privesc și pe care le-a furnizat către Reflex Fashion, într-un format structurat, utilizat pe scară largă și care poate fi citit de orice dispozitiv și are dreptul de a transfera aceste date unui alt administrator fără interferențe de la Reflex Fashion și în condițiile Art. 20 din Regulamentul general privind protecția datelor.

5.13. Cumpărătorul / Utilizatorul este de acord că prin furnizarea oricăror date personale sau de altă natură către Reflex Fashion, este de acord că acestea pot fi utilizate de acesta din urmă în următoarele scopuri: (1) menținerea contului Cumpărător / Utilizator, inclusiv înregistrarea comenzilor, trimiterea produselor comandate, implementarea serviciilor comandate, facturarea, soluționarea litigiilor cu utilizatorii / cumpărătorii cu privire la comenzile acestora sau luarea în considerare a solicitărilor acestora; (2) trimiterea de mesaje comerciale sau notificări periodice prin e-mail; (3) efectuarea de studii de piață, urmărirea și monitorizarea vânzărilor și a comportamentului clienților / consumatorilor.

5.14. Utilizatorul / Cumpărătorul este de acord să ofere Reflex Fashion acces nelimitat la orice materiale și informații pe care le trimite Vânzătorului prin sau în legătură cu Site-ul, indiferent dacă a plasat o Comandă și a făcut o tranzacție prin intermediul Site-ului. Reflex Fashion are dreptul de a utiliza, reproduce, publica, modifica, transmite și distribui aceste informații sau materiale. Reflex Fashion nu are nicio obligație de a păstra confidențialitatea informațiilor astfel obținute, în măsura în care aceasta nu îi este impusă de legea aplicabilă.

5.16. Prin furnizarea datelor dvs. către Reflex Fashion (inclusiv prin e-mail), Utilizatorul / Cumpărătorul își dă consimțământul explicit pentru a fi contactat de angajații Reflex Fashion sau de terți, parteneri ai Reflex Fashion, care sunt curieri, furnizori de servicii de marketing, guvern, agenții municipale sau neguvernamentale sau companii din domeniul asigurărilor sau al serviciilor financiare, atunci când acest lucru este prevăzut de legislația specifică.

5.17. Prin furnizarea datelor lor personale către Reflex Fashion, Utilizatorul / Cumpărătorul își dă consimțământul explicit pentru a fi inclus în baza de date a Reflex Fashion, înregistrată în ..................... ...................... pentru prelucrarea datelor cu caracter personal sub № ................ și le oferă explicit și consimțământul fără echivoc pentru ca aceste date să fie stocate, utilizate și prelucrate în conformitate cu scopurile menționate în acești termeni și condiții generale.

6. ANUNȚURI COMERCIALE

6.1. În momentul creării unui cont pe Site, Utilizatorul are posibilitatea de a-și exprima consimțământul pentru a primi Mesaje comerciale.

6.2. Cumpărătorul / Utilizatorul își poate retrage consimțământul dat Vânzătorului de a primi mesaje comerciale, pe care le poate refuza oricând, folosind linkul prevăzut pentru acest lucru în mesajele electronice.

6.3. Refuzul de a primi mesaje comerciale nu înseamnă în mod automat retragerea consimțământului pentru încheierea acestui contract.

7. PLATA

7.1. Prețurile Bunurilor anunțate pe Site sunt definitive și includ toate impozitele și taxele prevăzute în legislația actuală română și europeană.

7.2. Prețul și modalitatea de plată sunt indicate în fiecare comandă.

7.3. În acest moment, plata este posibilă numai prin opțiunea de ramburs.

7.4. Dacă Cumpărătorul dorește să emită o factură pentru bunurile achiziționate, este obligat să furnizeze toate informațiile necesare pentru emiterea facturii în conformitate cu legislația bulgară actuală.

7.5. Vânzătorul la cererea Cumpărătorului, va emite o factură pentru Produsele comandate și livrate pe baza informațiilor furnizate de Cumpărător.

7.6. Pentru a întocmi corect factura pentru Comanda respectivă, Cumpărătorul / Utilizatorul este obligat să actualizeze în mod constant datele din contul său. Acesta este obligat să revizuiască informațiile specificate în comanda respectivă pentru a se asigura că acestea sunt complete, corecte și exacte.

7.7. Cumpărătorul va avea o evidență a facturilor emise de Reflex Fashion în contul său și le poate salva sau arhiva în orice moment, cu condiția să fie un utilizator înregistrat.

8. LIVRAREA

8.1. Vânzătorul livrează Produsele comandate și achiziționate prin intermediul unei firme de curierat la adresa sau la biroul firmei de curierat specificate de Cumpărător. Reflex Fashion nu este responsabil pentru informațiile introduse sau trimise incorect de către Utilizator despre adresa de livrare.

8.2. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Produselor și trimiterea documentelor însoțitoare. Dacă din întâmplare expedierea nu conține documentul necesar pentru produsul comandat, atunci vă rugăm să ne contactați într-unul din modurile indicate pe site și vom face tot posibilul pentru a vi-l furniza cât mai curând posibil.

8.3. Condițiile de livrare pentru produsele oferite de Reflex Fashion pot fi găsite pe pagina de informații a site-ului ”Livrare a comenzilor”.

8.3. Reflex Fashion nu este responsabil pentru întârzieri sau incapacitatea de a efectua în cazul în care este vina curierului care efectuează livrarea, împiedicată sau întârziată din motive cauzate de fenomene naturale și / sau din cauza unor circumstanțe care nu depășesc controlul Reflex Fashion.

8.4. Reflex Fashion are dreptul să nu livreze parțial sau toate produsele sau să nu efectueze parțial sau toate produsele la alegerea sa, inclusiv, dar fără a se limita la, din cauza epuizării stocului sau a modificării prețului. Reflex Fashion notifică Utilizatorii prin e-mail sau apel telefonic. Responsabilitatea exclusivă a Reflex Fashion este de a rambursa Utilizatorului în termen de 30 de zile suma primită în avans pentru Produs / Produse, dacă este cazu.

8.5. Reflex Fashion își asumă responsabilitatea pentru livrarea unui singur produs într-o comandă creată. Numărul rămas de produse de același tip va fi confirmat sau respins în funcție de cantitățile disponibile

9. GARANȚII ȘI PLÂNGERI

9.1. Vânzătorul oferă toate Bunurile de pe Site cu garanția conformității bunurilor cu Contractul în conformitate cu legislația aplicabilă. Excepție fac anumite categorii de bunuri, care din cauza naturii lor nu pot fi garantate.

9.2. Consumatorul are dreptul de a face reclamații în legătură cu orice discrepanță a bunurilor față de cea convenită / comandată, când după livrare se constată discrepanțe cu contractul de vânzare.

9.3. Consumatorul are dreptul să depună o reclamație pentru bunuri, indiferent dacă producătorul sau comerciantul a furnizat o garanție comercială pentru bunuri sau servicii. Consumatorul nu are dreptul la o reclamație atunci când discrepanța se datorează uzurii naturale a articolului.

9.4. Atunci când obiectul revendicării este înlocuirea produsului cu altul, în conformitate cu contractul încheiat, Reflex Fashion va păstra condițiile originale de garanție ale consumatorului.

9.5. Atunci când se face o reclamație pentru un produs, consumatorul poate pretinde să se înlocuiască produsul cu altul, să se scadă din preț sau să se restituie suma plătită.

9.6. Reclamația se depune în timpul programului de lucru de la 09:00 la 18:00 la numărul de telefon indicat de Reflex Fashion sau în scris printr-un formular de reclamație situat pe site-ul web, precum și prin poștă la adresa companiei.

9.7. Când depune o reclamație, utilizatorul indică:

·         obiectul reclamației,

·         numărul comenzii / contractul,

·         data comenzii,

·         Numele, adresa, telefonul, adresa de e-mail de contact,

·         Cont bancar curent

·         numele și codul articolului de revendicare,

·         Numărul expediției pentru bunurile returnate la Reflex Fashion,

·         modalitatea preferată de soluționare a cererii, respectiv valoarea sumei cerute,

 

9.8. Atunci când depune o reclamație, consumatorul trebuie să anexeze documentele pe care se bazează cererea, și anume:

1. o chitanță sau o factură sau un document de înlocuire emis de curier care să ateste plata;

2. protocoale, acte sau alte documente, care stabilesc neconformitatea mărfurilor sau a serviciului cu cele convenite;

3. alte documente care stabilesc creanța pe motive și cuantum.

9.9. Reclamația privind un produs de consum poate fi depusă în cel mult două luni de la stabilirea nerespectării acordului.

9.10. Perioada încetează să mai curgă în timpul necesar pentru a ajunge la un acord între vânzător și consumator pentru soluționarea litigiului.

9.11. Reflex Fashion menține un registru al reclamațiilor. Se trimite utilizatorului un mesaj care conține data și numărul reclamației din registru la adresa de e-mail sau numărul de telefon indicat de acesta.

9.12. Când Reflex Fashion satisface cererea, aceasta emite un act în acest sens, care este redactat în două exemplare identice. La cererea utilizatorului o copie este furnizată la adresa de e-mail specificată de acesta.

9.13 În cazul unei reclamații depuse și înregistrate de Reflex Fashion, începe o perioadă de 30 de zile pentru implementarea acesteia. La satisfacerea unei cereri de rambursare privind rambursarea sumei plătite, aceasta va fi returnată Cumpărătorului într-un cont bancar specificat de acesta.

9.14. Drepturile prevăzute în acest capitol nu se aplică utilizatorilor / cumpărătorilor care sunt comercianți sau persoane juridice.

10. DREPTUL DE RETRAGERE

10.1. Utilizatorul are dreptul să se retragă din contract fără a indica un motiv, fără a plăti despăgubiri sau penalități în termen de 14 zile de la data acceptării bunurilor de către Utilizator sau de către o terță parte, alta decât curierul / furnizorul.

10.2. Toți cumpărătorii au dreptul să se retragă din contractul la distanță și să returneze bunurile cu privire la bunurile oferite de Reflex Fashion, cu condiția ca atunci când sunt comandate mai multe produse ale unui anumit brand și model de bunuri, ambalarea unui singur produs a fost desigilat și restul returnat Vânzătorului sigilat.

10.3. Pentru a-și exercita dreptul în temeiul acestei clauze, Utilizatorul trebuie să notifice fără echivoc Reflex Fashion cu privire la decizia sa de a se retrage din contract, individualizând bunurile pe care dorește să le returneze, furnizând toate detaliile comenzii și livrării, inclusiv, dar fără a se limita la: conținutul și valoarea comenzii, datele persoanei care a efectuat comanda, datele persoanei care a acceptat livrarea, data livrării, contul bancar curent, titularul contului.

10.4. Reflex Fashion publică pe site-ul său web un formular standard pentru exercitarea dreptului de retragere din contract, cuprins în acești termeni și condiții generale, unde poate fi copiat.

10.5. Pentru a-și exercita dreptul de retragere, Reflex Fashion oferă utilizatorului opțiunea de a completa și trimite electronic prin intermediul site-ului web formularul standard de retragere sau altă aplicație fără ambiguități. În aceste cazuri, Reflex Fashion trimite imediat utilizatorului o confirmare de primire a refuzului său.

10.6. Consumatorul este obligat să returneze bunurile pe cheltuiala sa împreună cu chitanța și factura sau documentul de înlocuire relevant emis de firma de curierat, dacă este cazul, prin predarea acestora către Reflex Fashion sau autorizată de aceasta din urmă, în termen de 14 zile de la data la care Utilizatorul și-a exercitat dreptul de a se retrage din contract.

10.7. Vânzătorul se obligă să restituie prețul plătit al Contractului încheiat la distanță, de la care Cumpărătorul a renunțat în termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care a fost primită dovada de la Cumpărător că acesta din urmă a returnat Bunurile respective. Suma este rambursată fără alte costuri suplimentare pentru Cumpărător, cu excepția cazului în care banca care îi deserveste necesită taxe:

10.8. Reflex Fashion are dreptul să amâne rambursarea până la returnarea mărfurilor sau până la furnizarea dovezii că mărfurile au fost trimise înapoi, în funcție de care dintre cele două evenimente au avut loc mai devreme.

10.9. În cazul în care Utilizatorul nu își îndeplinește niciuna dintre obligațiile care îi revin în temeiul textelor anterioare ale acestui capitol, fără a notifica Reflex Fashion despre întârziere și fără a oferi un motiv valid pentru aceasta, se consideră că și-a retras declarația de retragere din contract.

11. MARFURI / SERVICII PE CARE CUMPĂRĂTORUL NU ARE DREPTUL DE A REFUZA

11.1. Cumpărătorul nu are dreptul să se retragă din contract în următoarele cazuri:

• în cazul livrării de bunuri, al căror preț depinde de fluctuațiile pieței financiare, care nu pot fi controlate de Vânzător și care pot apărea pe durata termenului de exercitare a dreptului de retragere;

• la livrarea Produselor realizate la comanda Cumpărătorului sau conform cerințelor sale individuale;

• în cazul livrării Produselor, care, din cauza naturii lor, pot deteriora calitatea lor sau au o durată scurtă de valabilitate;

• la livrarea Produselor sigilate care sunt desigilate după livrare și nu pot fi returnate din motive legate de igienă sau protecția sănătății;

• la livrarea Produselor care, după livrare și datorită naturii lor, s-au amestecat cu alte bunuri de care nu pot fi separate;

• în toate celelalte cazuri prevăzute de lege.

12. TRANSFERUL PROPRIETĂȚII

12.1. Proprietatea asupra Bunurilor este transferată de Vânzător cu transferul acestora către Cumpărător, după ce plata a fost efectuată de acesta. Livrarea Bunurilor este certificată prin semnătura Cumpărătorului pe documentul de transport furnizat de curier.

13. DREPTUL LA PROPRIETATEA INTELECTUALĂ

13.1. Conținutul definit în capitolul Definiții, inclusiv, dar fără a se limita la logo-uri, orice grafică sau inscripție, simboluri comerciale, simboluri dinamice, texte și / sau conținut multimedia de pe Site, este proprietatea exclusivă a Reflex Fashion.

13.2. Reflex Fashion deține și păstrează toate drepturile de proprietate intelectuală în orice mod asociat site-ului, indiferent dacă este propriu sau obținut prin licențe contractuale sau în orice alt mod legal.

13.3. Nimic din contractul la distanță încheiat între Reflex Fashion și Cumpărător nu va fi considerat drept permisiune din partea lui Reflex Fashion de a copia, distribui, publica, furniza unor terțe părți, de a modifica în vreun fel orice parte a Conținutului, incluzând, dar nelimitându-se la conținutul mărcilor comerciale, siglelor, conținutului multimedia al Site-ului sau descrierilor Produselor în orice mod, inclusiv prin introducerea oricărui conținut extern Site-ului, eliminarea semnelor care indică proprietatea Reflex Fashion pe conținut. Utilizatorul / Cumpărătorul nu are dreptul de a transfera, vinde, distribui materiale create prin reproducerea (copierea), modificarea sau publicarea Conținutului, cu excepția acordului expres al Reflex Fashion.

13.4. Utilizatorul / Cumpărătorul poate copia, transfera și / sau utiliza conținutul numai în scopuri personale necomerciale, numai în cazurile în care acest lucru nu contravine prevederilor acestui capitol al acestui document.

13.5. Utilizatorul / Cumpărătorul are dreptul de a utiliza Conținutul în scopuri comerciale numai dacă a primit consimțământul scris al Reflex Fashion pentru aceasta și numai pentru partea Conținutului, pentru modul și gradul de utilizare a acestuia și în termenele pentru care acest consimțământ este dat în mod explicit. Orice utilizare ulterioară sau diferită a Conținutului va fi considerată o încălcare a prezentului acord între Reflex Fashion și Utilizator / Cumpărător și o încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală ale Reflex Fashion, care are dreptul de a solicita responsabilitatea Utilizatorului / Cumpărătorului pentru acest lucru.

13.6. Simpla trimitere către Utilizator / Cumpărător sau referirea la Conținutul sau părți ale acestuia de către Reflex Fashion nu va fi considerată drept consimțământ de la Reflex Fashion pentru a permite Utilizatorului / Cumpărătorului să utilizeze Conținutul sau părți ale acestuia în scopuri proprii, altele decât nevoile sale, indiferent de mijloacele de comunicare utilizate de Reflex Fashion.

13.7. Orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise în mod expres în acești termeni și condiții generale sau în orice alt consimțământ expres scris dat de Reflex Fashion este interzisă.

14. RESPONSABILITATE

14.1. Vânzătorul nu va fi răspunzător pentru niciun fel de daune suferite de Cumpărător ca urmare a forței majore sau a celor care nu se află sub controlul Vânzătorului.

14.2. Reflex Fashion se străduiește să păstreze informații actualizate din surse pe care le consideră fiabile, dar nu garantează că este corectă, că pagina nu prezintă erori și că accesul la ea este neîntrerupt.

14.3. Reflex Fashion nu confirmă și nu este responsabil pentru informațiile conținute în site-urile web la care există hyperlinkuri, precum și pentru produsele, serviciile și altele oferite pe aceleași site-uri web.

14.4. Reflex Fashion nu revizuiește conținutul materialelor furnizate și / sau trimise de utilizatorii site-ului web refex.ro/re-fex.com și nu este responsabil pentru acest conținut. Reflex Fashion poate în orice moment, la propria sa discreție, să elimine orice material trimis de utilizatori.

14.5. Reflex Fashion nu este responsabil pentru calitatea și starea conexiunilor la Internet, precum și pentru funcționalitatea dispozitivelor care le furnizează, de la computerul dvs. la serverul pe care se află site-ul web.

14.6. Reflex Fashion nu este responsabil pentru orice pierderi - daune directe, indirecte sau indirecte, profituri pierdute rezultate din sau legate de accesul dvs. la utilizarea site-ului web.

15. CIRCUMSTANȚE DE FORȚĂ MAJORĂ

15.1. Niciuna dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale dacă o astfel de neexecutare se datorează unei forțe majore. Forța majoră este un eveniment imprevizibil, dincolo de controlul părților, care nu poate fi evitat.

15.2. Dacă în termen de 14 (paisprezece) zile de la data evenimentului, acesta nu încetează, fiecare parte are dreptul de a notifica cealaltă parte că încheie contractul fără a datora altei despăgubiri pentru daune.


FORMULAR DE EXERCITARE A DREPTULUI DE REFUZ


 

 

Către REFLEX FASHION OOD , UIC: 205509423, oraș Plovdiv, str. Nikola Belovezhdov № 47

Prin prezenta anunț că mă retrag din contractul încheiat de mine pentru achiziționarea următoarelor bunuri:

…………………

/ descrierea produsului/

Număr comandă ...........

Bunurile sunt comandate la data de …………

Bunurile au fost primite la ……………

/ indicați data primirii de către utilizator /

 

Nume: ....................                                                                          telefon .............

/ Numele de utilizator /

 

Adresa: oraș / sat ........................................

/ Adresa utilizatorului /

 

…………                                                                                           …............

/ Data /                                                                                   / Semnătura utilizatorului /

 

Anexa nr. 6 la art. 47 din Regulamentul (CE) nr. 1, pct. 8 și art. 52 alin. 2 și 4 din CPA